Так, на луганському напрямку ворог здійснив неприцільний обстріл позицій наших військ зі стрілецької зброї неподалік Новоолександрівки. Ця провокація не становила загрози життю наших воїнів, тому вогонь у відповідь не відкривався.

У районі Мар’їнки бойовики гатили зі стрілецької зброї, а також здійснили три постріли із гранатомета, пристосованого для використання мін ПОМ-2. Згодом ворог застосував стрілецьку зброю неподалік Водяного.

«Бойових втрат серед наших героїв-захисників немає. Враховуючи провокативний характер обстрілів, наші воїни вогонь у відповідь не відкривали», — зазначили в штабі.

За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, розпочалася активна фаза стратегічних командно-штабних навчань ЗС РФ «Кавказ-2020», під час яких відпрацьовуватимуться питання застосування так званого «коаліційного» угруповання військ.

«Для забезпечення проведення навчань 20 вересня на аеродром у Таганрозі (Ростовська область) з аеродрому в Іваново прибув літак далекого радіолокаційного виявлення та наведення А-50У. Крім того, завершується підготовка до проведення морської фази навчань із залученням до чотирьох корабельних тактичних груп. Для проведення заходів бойової підготовки під час навчань Росія зарезервувала в акваторіях Чорного та Азовського морів 22 морські райони, які фактично блокують підходи до Кримського півострова з усіх морських напрямків», — йдеться у повідомленні силового відомства.