Тривають останні приготування до врочистих заходів, які охоплять три локації: Театральний майдан, площу Свободи і яхт-клуб «Азовсталь».

Як розповів заступник міського голови Олександр Кочурін, новий формат проведення Дня міста був обраний у зв’язку з карантинними правилами. Розподіл за часом і місцем дасть змогу уникнути масових скупчень людей. Також цього року планують запустити семихвилинний феєрверк на площі Свободи.

Як повідомили організатори, 26 вересня о 17:30 від Театральної площі до площі Свободи проспектом Миру прямуватиме святковий парад. Згодом, на площі Свободи, виступатимуть гурти «Ляпіс 98» та «Агонь», також свою запальну програму жителям подарує й Ольга Полякова.

З огляду на те, що Маріуполь перебуває у зеленій зоні, санітарно-епідеміологічна комісія міста дозволила проведення низки заходів. Водночас для всіх учасників є обов’язковим дотримання карантинних вимог. На локаціях встановлять безконтактні дезінфектори та пункти видачі одноразових медичних масок. Для працівників виносної торгівлі передбачено захисні екрани, санітайзери, роздільні приймання грошей і видача товарів, наявність засобів індивідуального захисту.