Цього разу в такий спосіб землякам і гостям міста презентували колишній будинок повітового дворянського зібрання. В тому дворянському гнізді, з якого господарі, звісно, розлетілися після жовтневого перевороту 1917 року, тепер розташований центр дитячої та юнацької творчості. Тож саме його талановитим вихованцям надали почесне право відкрити інформаційну табличку (на знімку).

Текст для цієї своєрідної візитівки старовинного будинку підготували знаний місцевий дослідник минувшини Валерій Ткач і працівники Пирятинського краєзнавчого музею. Водночас міський голова Олексій Рябоконь та начальник відділу культури і туризму Олена Гуленко нагадали присутнім про те, що ініціаторами започаткування проекту таких презентацій, які ніколи на зачиняються на перерви чи вихідні, стали працівники очолюваного останньою відділу.

Першу інформаційну табличку було встановлено біля собору Різдва Богородиці. Зрештою, і в самому Пирятині, і у селах тепер уже істотно розширеної однойменної ОТГ зі «столицею» в цьому місті знакових об’єктів культурної спадщини є чимало.

Більшість із них потребують реставрації та дбайливішого догляду. Ініціатори згаданого проекту сподіваються на те, що привернення уваги до скарбів рідного краю посприяє їхньому збереженню для нащадків.

Фото з сайту Пирятинської міськради.