Голова правління Всеукраїнської спілки майстрів ковальського мистецтва України, організатор міжнародного фестивалю «Свято ковалів» Сергій Полуботько розповідає, що карантин вніс корективи у святкування. Відзначатимуть цей день не традиційними міськими заходами, а куваннями локальними.

Придумали, що викують містичну та загадкову карпатську квітку едельвейс, до справи приєдналися ковалі з Франківська, колеги з Чернівців, Вижниці, Австрії, Болгарії. Тепер планують усе об’єднати в єдину композицію. Такий досвід уже мають, адже після кожного фестивалю на різних локаціях розміщують ковані скульптури.

А ще Сергій Полуботько пригадує, як у січні за сприяння місцевої влади організували денні і нічні кування протягом місяця. То були цікаві майстер-класи для дітей, атракції. З міським головою Русланом Марцінківим обмірковують і нові плани.

Сергій Полуботько ковальської справи навчався в Альфреда та Леопольда Габерманів, співкерівник ковальської фабрики «Арма», учасник виставок в Австрії, Великій Британії, Італії та США.