«Процес визначення переможців здійснювався членами журі, які є фахівцями з геральдики, історії, юриспруденції та мистецтвознавства. Загалом до конкурсу було допущено 112 робіт. Процес визначення переможців здійснювався членами фахового журі на чолі з Андрієм Гречилом, автором Малого Державного Герба України», — повідомили у Міністерстві культури та інформаційної політики.

За підсумками конкурсу першу премію у розмірі 100 тисяч гривень здобув ескіз Олексія Кохана, який містить обов’язкові елементи для Великого Державного Герба, зокрема, герб Війська Запорозького, воїна-козака, лицаря з мушкетом та знак Княжої держави Володимира Великого, тобто Малий Державний Герб.

Нагадаємо, що відповідно до статті 20 Конституції України Великий Державний Герб України встановлюється з урахуванням Малого Державного Герба України та герба Війська Запорозького законом, що приймається не менш як двома третинами від конституційного складу Верховної Ради України.

При цьому головним елементом Великого Державного Герба України є Знак Княжої Держави Володимира Великого (Малий Державний Герб України).

Тепер Міністерство юстиції підготує та подасть до Верховної Ради проект закону про державний символ — Великий Державний Герб України.