Конкурсна комісія програми «Проекти партнерства для сталого місцевого розвитку (Nakopa)» Engagement Global схвалила проектну пропозицію «Внесок у стійке поводження з побутовими відходами в Ужгороді», яку напрацювали у партнерстві з містом-побратимом Ужгорода — німецьким Дармштадтом.

Про це Ужгородську міськраду повідомили колеги з департаменту міжнародного співробітництва та міжкультурних відносин Дармштадта. Загальний бюджет проекту — 239 740 євро, із них 90% — 215 766 євро — надасть Федеральне міністерство економічного співробітництва та розвитку Німеччини. Термін реалізації: 15 листопада нинішнього року — 14 березня 2023-го.

У той же день міський голова Ужгорода Богдан Андріїв зустрівся із керівником австрійського приватного підприємства Gigajoule Крістіаном Чернером (на знімку — крайній праворуч). Обговорили питання захоронення твердих побутових відходів у місті.

Б. Андріїв зазначив, що проблема із твердими побутовими відходами для Ужгорода стоїть гостро, адже полігон у селі Барвінок, на який звозять сміття з обласного центру та Ужгородського району, вже практично вичерпав свій ресурс. Нині міська рада активно займається питанням будівництва сміттєпереробного заводу. К. Чернер, який оглянув звалище у Барвінку, пропонує за допомогою компактора ущільнити сміття на полігоні, що дасть можливість користуватися ним ще два роки.

Попередньо саме такий термін потрібен для будівництва нового сміттєпереробного заводу. Австрійська компанія готова взятися за реалізацію і цього проекту, адже має досвід не тільки налагодження роботи підприємств, які працюють з твердими побутовими відходами, а й взаємодії з усіх питань щодо його роботи із громадськістю.

Ужгород.

Фото прес-служби міськради.