Тут усе оновлено відповідно до міжнародних спортивних вимог.

Високотехнологічне поліуретанове покриття, футбольний газон із автополивом, нове спортивне обладнання — усе це призначено для розвитку спорту Прикарпаття та всієї країни. Левова частка фінансування — з Державного фонду регіонального розвитку, а ще — кошти місцевого бюджету та університету.

Легкоатлетичний стадіон та п’ять спортзалів відповідають вимогам проведення всеукраїнських змагань. Один із залів пристосований для спортсменів із проблемами опорно-рухового апарату. Є футбольне поле, чотири спортмайданчики, 25-метровий басейн, сауна, масажний та лікарський кабінети.

«Це мрія кожного спортсмена. Пишаємося обновами, — наголосив під час урочистого відкриття перший проректор ІФНТУНГ Олег Мандрик. —Спорткомплекс — один із найбільших за масштабами у країні та єдиний в області — за олімпійськими стандартами. Ми ініціювали та впровадили проект «Розвиток молодіжного спорту на Прикарпатті». Реконструкція стадіону була у фокусі уваги як об’єкт Національної програми «Велике будівництво». Тут побував Президент Володимир Зеленський, міністри, представники Національного олімпійського комітету та спортивних федерацій. Це дуже мотивувало зробити все якісно. Як доказ — успішно проведений тут Всеукраїнський чемпіонат із легкої атлетики серед юніорів. І це лише початок. Та головне — маємо досвідчених тренерів, які виховали в стінах університету не одне покоління призерів та олімпійців».

На урочистостях грамоти і премії отримали спортсмени-студенти університету, які успішно представляють Прикарпаття на всеукраїнських чемпіонатах та країну — на міжнародних змаганнях: Олександр Панько, Назарій Данилюк, Анна Штих, Микита Гладильченко, Арсен Савіцький.

При університетському спорткомплексі створено Центр розвитку молодіжного спорту. У визначені години мешканці міста мають змогу відвідувати стадіон безплатно. А спортсмени, які займаються бігом на короткі дистанції (спринт), бар’єрним бігом, стрибками в довжину та потрійними стрибками, можуть тренуватися тут восени та взимку, що сприятиме якісній підготовці до всеукраїнських та міжнародних змагань.

В урочистостях узяли участь адміністрація, викладачі та працівники університету, делегація з облдержадміністрації та міської ради, представники обласних та міських спортивних федерацій, будівельних організацій. На заході відзначили активних ініціаторів та учасників реконструкції. Медалями «За заслуги перед ІФНТУНГ» нагороджено в. о. голови ОДА Марію Савку та заступника голови ОДА Василя Івасика, начальника управління молоді та спорту ОДА Ореста Оклієвича, директора департаменту молодіжної політики і спорту міської ради та президента Федерації легкої атлетики в області Віталія Матешка. Грамотами відзначено представників підрядників та виконавців робіт, викладачів і тренерів університету, зокрема директора Центру молодіжного спорту ІФНТУНГ Ігоря Хробатина.