27 листопада. «Львів» — «Маріуполь». 1:3. Львів. «Арена Львів». Рефері — Євген Арановський (Київ). Голи: Марван, 73 — Сікан, 12, Мишньов, 34, Очеретько, 60. Вилучено Чеха («Маріуполь», 88, пряма червона картка).

28 листопада. «Олександрія» — «Рух». 0:0. Олександрія. КСК «Ніка». Рефері — Анатолій Аблдула (Харків). Вилучено Бондаренка («Олександрія», 59, два попередження).

«Динамо» — «Ворскла». 2:0. Київ. НСК «Олімпійський». Рефері — Юрій Іванов (Макіївка); арбітр VAR — Катерина Монзуль (Харків). Голи: Циганков, 14, Вербич, 36. Вилучено Забарного («Динамо», 83, пряма червона картка), Кане («Ворскла», 90, пряма червона картка).

«Дніпро-1» — «Шахтар». 0:1. Дніпро. «Дніпро-Арена». Рефері — Денис Шурман (Київська область); арбітр VAR — Андрій Коваленко (Полтава). Гол: Тете, 88.

29 листопада. «Минай» — «Зоря». 0:3. Ужгород. «Авангард». Рефері — Володимир Новохатній (Київ). Голи: Кочергін, 53, Іванісеня, 58, Гладкий, 61.

«Колос» — «Десна». 1:1. Ковалівка. «Колос». Рефері — Віталій Романов (Дніпро); арбітр VAR — Віктор Копієвський (Кропивницький). Голи: Лисенко, 12 (п) — Будківський, 27 (п). Вилучено Імрекова («Десна», 90+5, два попередження).

«Інгулець» — «Олімпік». 2:1. Кропивницький. «Зірка». Рефері — Дмитро Бондаренко (Одеса). Голи: Сітчінава, 17, Бартулович, 54 — Шагаб, 90+5 (п).

Окремо відзначимо першу перемогу у вищому класі дебютанта — «Інгульця».

***

Центральним у турі сміливо можна вважати поєдинок у столиці між «Динамо» і «Ворсклою». Адже зустрічалися одноосібний лідер і команда, котра посідає третю позицію в турнірній таблиці.

Полтавські футболісти раніше не раз псували нерви киянам, відбираючи очки і вдома, і в гостях. Але цього разу динамівці з перших хвилин взяли під контроль перебіг зустрічі, діяли першим номером. I здобули 350-ту перемогу в чемпіонатах України!

Вони демонстрували злагоджені командні дії, заволоділи центром поля, були налаштовані грати гостро й агресивно. І, як наслідок, забили три м’ячі.

Щоправда, одне влучення (де Пени) після перегляду VAR скасували, відшукали якесь мікроскопічне порушення. Але багато хто (серед них метри суддівства) схильний до того, що гол треба було зараховувати. Загалом за першу половину господарі заслужили на високу оцінку.

Після перерви динамівці дещо розслабилися. І суперник миттєво відчув цю зміну і підвів голову. Гості сміливо пішли вперед. І оборона «Динамо» подекуди відчувала серйозний тиск. А воротар Бущан навіть кілька разів рятував колектив.

Утім, забитих м’ячів більше не було. Натомість рефері показав червоні картки — по одній гравцям обох команд. Цей факт свідчить про напруження, котре спостерігалося наприкінці поєдинку. Хоча у випадку із Забарним арбітр і VAR передали куті меду. А от Кане діяв відверто жорстоко і з порушенням.

Наставник гостей Юрій Максимов:

— «Динамо» виграло за всіма статтями. Ми не можемо стрибнути вище голови. Прикро, що Кане отримав червону картку, бо це наш провідний гравець, і такі моменти трапляються, коли він не може притримати свої нерви.

***

Як і очікувалося, матч у Дніпрі вийшов бойовим. Це попри те, що у складі господарів через недугу була відсутня група виконавців. Але «Дніпро-1» намагався грати на рівних із чемпіоном країни.

Хоча «Шахтар» володів ініціативою, але виразною його гру не назвеш. Підопічні Ігоря Йовічевича майже дотерпіли. Однак рятівником для «гірників» став Тете, який і приніс їм перемогу незадовго до фінального свистка.

***

У першому таймі поєдинку в Ужгороді добре зіграли оборонні ланки обох суперників. Тому жодній команді не вдалося забити бодай м’яч.

Але після перерви «Зоря» завдала нищівного удару. Протягом восьми хвилин луганчани провели гольове бомбардування. І три «снаряди» влучили в ціль, що стало справжнім шоком для футболістів «Минаю».

***

«Динамо», «Шахтар» і «Зоря» знову переключаться на єврокубки. Сьогодні «гірники» в Києві прийматимуть мадридський «Реал» у матчі Ліги чемпіонів (19:55). Завтра динамівці в цьому турнірі зіграють у Турині з «Ювентусом» (22:00). А «Зоря» у четвер у Запоріжжі у Лізі Європи прийматиме англійський «Лестер» (19:55).

Сподіватимемося, що матчі 11-го туру УПЛ додали цим трьом командам порцію позитивних емоцій.