На знімку: Світлана Ярмолицька передає венозний сканер директору КП «Дитяча лікарня імені В. Башека» Володимиру Галайбі.

Завдяки апарату такі маніпуляції, як встановлення крапельниці, введення лікарських засобів чи забір аналізів, стануть для маленьких пацієнтів значно простішими і практично безболісними процедурами.

Кошти, необхідні для придбання сканера, зібрала житомирянка Світлана Ярмолицька. Її донька, 12-річна Улянка, відійшла місяць тому у засвіти. Дівчинка хворіла на ДЦП і часто лежала у лікарні. «Щоразу потрапляючи до лікарні з Улянкою і слухаючи її плач, коли я чекала під маніпуляційною, я ридала і замислювалась: чому в лікарнях немає сканера для вен?» — розповідає Світлана. На спомин про Улянку мати вирішила зібрати необхідні кошти, щоб подарувати цей апарат медичному закладу. До ініціативи «Подарунок Ангелика» активно долучилися друзі жінки і просто небайдужі житомиряни: необхідну суму вдалося зібрати за дев’ять днів. Новий апарат вже передали до лікарні, де він успішно використовується у роботі закладу. А Світлана вирішила продовжити збір коштів, щоб придбати ще один сканер, та запрошує долучитися до благодійного проекту міську й обласну владу.

Фото з сайту suspilne.media.