Ця подія довгоочікувана. Адже міст збудували ще 1963 року. Відтоді його капітально не ремонтували жодного разу. Тож споруда стала аварійною. І це при тому, що вона є складовою автомобільної дороги Т-17-05 Лохвиця — Гадяч — Охтирка — КПП «Велика Писарівка». Шляхову ситуацію ускладнював ще й непростий рельєф тамтешньої місцини з істотним підвищенням перед самим Гадячем, що спричиняло «тромби» на шляху. Тепер їх фактично ліквідували.

Масштабні ремонтні роботи почали в квітні 2020 року в рамках президентської програми «Велике будівництво». Спершу було демонтовано аварійний міст. А потім працівники підрядної організації підсилили фундаменти та звели нові опори, змонтували прогонову конструкцію і водовідвідні очисні споруди, облаштували монолітні залізобетону плиту та тротуари, уклали асфальтобетонне покриття і гідроізоляцію, встановили систему освітлення тощо.

При цьому чималий обсяг робіт було виконано також на підходах до мосту, довжина якого сягає майже 220 метрів. Загальна вартість реконструкції становила 99,1 мільйона гривень. Щоб усе встигнути до кінця року, що минув, робітники та інженери працювали в дві зміни. Зі своїм завданням вони, на думку фахівців, упоралися відмінно.

Полтавська область.

Фото зі сторінки Служби автомобільних доріг в області в Фейсбуці.