Максим Заремський (на знімку) — український громадський діяч, спортсмен, тренер, засновник низки фітнес-проектів та щорічного спортивного фестивалю, управлінець, народний депутат України дев’ятого скликання, член депутатської фракції політичної партії «Слуга народу», обраний в одномандатному мажоритарному 202-му виборчому окрузі, до складу якого входять колишні Кіцманський, Путильський, Вижницький та частина Сторожинецького районів Чернівецької області (нині це новоутворені Вижницький та частина Чернівецького районів).

Основою його передвиборної програми було створення сприятливих умов для розвитку туризму в окрузі, розбудова місцевої інфраструктури, відкриття міжнародних пунктів пропуску, створення нових робочих місць, а також покращення благополуччя та добробуту місцевих жителів. Про все це далі детальніше.
Вагомою передумовою для розвитку гірських територій виборчого округу Максима Заремського стало прийняття Кабінетом Міністрів України Державної програми розвитку українських Карпат на 2020—2022 роки (постанова КМУ від 20.10.2019 № 880).

Метою цієї Програми є визначення пріоритетів розвитку гірських територій, створення необхідності організаційних, правових та фінансових перед-
умов для сталого розвитку гірських територій українських Карпат, підвищення їх конкурентоспроможності, поліпшення якості життя та економічного благополуччя населення, що на них проживає.

Першим важливим кроком у реалізації зазначеної Програми стало завершення будівництва нового автомобільного мосту в селі Розтоки колишнього Путильського району. Старий міст був пошкоджений, а потім і повністю зруйнований унаслідок паводків 2008—2010 років. І понад 10 років місцеві жителі не мали належного транспортного сполучення з іншими районними та обласним центрами, а проїзд автомобілями здійснювався вздовж гирла річки аварійно-небезпечною ділянкою дороги, яку щороку підтоплювало не один десяток разів.

Однак завдяки злагодженим діям органів виконавчої влади та Комітету Верховної Ради України з питань бюджету, членом якого є Максим Заремський, вдалося досягти домовленостей та виділити необхідні кошти з державного бюджету на завершення цього будівництва.

Також важливим завданням є відкриття на території Чернівецької області міжнародних пунктів пропуску «Красноїльськ—Вікову-де-Сус» та «Шепіт—Ізвоареле-Сучевей» на території колишніх Сторожинецького та Путильського районів.

Відкриття зазначених вище пунктів пропуску слугуватиме додатковим транспортним сполученням нашої країни з Румунією, а також має на меті відновлення міжетнічних та міжнаціональних зв’язків місцевого населення, що належить до відповідних національних меншин.

На даний час народним депутатом України Максимом Заремським уже проведено значну роботу спільно з керівництвом Державної митної служби України щодо цього питання. Позитивним аспектом такої роботи є те, що відкриття за-значених міжнародних пунктів пропуску заплановано до кінця 2021 року.

Це, мабуть, найважливіший крок для розвитку гірських територій, оскільки відкриття міжнародних пунктів пропуску потягне за собою будівництво якісних європейських доріг. А це вже стане поштовхом для розвитку підприємництва, туристичної галузі та створення великої кількості робочих місць.

Варто зазначити, що інші території виборчого округу Максима Заремського, — колишні Кіцманський та Вижницький райони, на думку народного депутата України, теж є досить привабливими та зі сприятливим інвестиційним кліматом. Промислова та сировинна база, наявність великої кількості промислових будівель та корисних копалин, що залишились нам у спадок від часів СРСР, створюють додаткові можливості для відкриття тут підприємств з глибинної переробки деревини, виробництва цегли та виробів із глини, сміттєпереробних заводів та розвитку інших галузей економіки краю.

Деякі іноземні інвестори вже зацікавились впровадженням зазначених вище проектів. Перевагою такого партнерства для нашої країни також є те, що ці інвестори готові будувати за власні кошти місцеві дороги, здійснювати ремонт закладів освіти, проводити благоустрій місцевих парків тощо.

Народний депутат України Максим Заремський запрошує інвесторів, які бажають інвестувати кошти в розвиток гірських територій та розбудовувати власний бізнес в Чернівецької області, до співпраці та готовий, за потреби, сприяти в межах своїх повноважень у спрощенні процедури реєстрації та відкритті такого бізнесу.

Максим Заремський упевнений, що охочих розпочати тут власний бізнес виявиться багато, а інвестування в ці території сприятиме як покращенню добробуту місцевих жителів і створенню нових робочих місць, так і хорошим прибуткам від провадження господарської діяльності інвесторам.

Прес-служба народного депутата України Максима Заремського.