Таке рішення було прийнято на засіданні міськвиконкому. Згідно з ним, щомісячні виплати з лютого по червень цього року отримуватимуть 26 студентів і 8 учнів ПТУ.

До того ж розмір матеріального заохочення для представників вищих навчальних закладів становитиме 1 613 гривень, а для майбутніх кваліфікованих робітників — 1 200 грн. Показово, що грошові винагороди за успіхи в навчанні та науковій діяльності й у громадській роботі цього разу розділили порівну — їх буде, відповідно, по 13 і по 4 у студентській і учнівській «номінаціях». Хоча, звісно, для того щоб отримати стипендію за активну участь у громадському житті свого вишу, профтехучилища та міста, треба не відставати й у навчанні.

Зазначимо також: для того щоб студентська й учнівська молодь наддніпрянського міста сповна реалізувала свій потенціал не лише в засвоєнні знань, для неї тут відкрито багато в чому унікальне «вікно можливостей». Нагадаємо, що в індустріальній столиці Полтавщини вже чимало років не заради галочки діє молодіжний парламент Кременчука. Студенти та учні регулярно стажуються у підрозділах міськвиконкому. А тепер тут започатковують ще й міську академію волонтерства. Тож можна не сумніватися, що претендентів на стипендію міськради вистачатиме.

Полтавська область.