Голосування відбулося 13 лютого, в суботу. Попри те, що таке рішення, крім демократів, підтримали ще сім сенаторів-республіканців, двох третин голосів для його схвалення забракло.

«Хоча остаточне голосування не призвело до засудження, суть обвинувачення не заперечується», — прокоментував рішення Сенату президент США Джо Байден. Він звернув увагу, що навіть ті, хто виступав проти обвинувального вироку, зокрема лідер республіканської меншості в Сенаті Макконнелл, вважають, що Дональд Трамп винен в «ганебному невиконанні обов’язків» і «по суті морально відповідальний за провокацію» насильства, що супроводжувало штурм Капітолію.

У заяві Байдена, поширеній Білим домом у суботу, зазначено: «Цей сумний розділ нашої історії нагадав нам про те, що демократія — крихка. Її завжди необхідно захищати. Ми повинні постійно проявляти пильність». Президент США наголосив, що «насильству й екстремізму немає місця в Америці», та закликав громадян до єднання, повідомляє Reuters.

Нагадаємо, що Палата представників оголосила імпічмент Дональду Трампу, звинувативши його в підбурюванні своїх прихильників до заворушень, що призвело до штурму Капітолію 6 січня і загибелі шістьох людей.