Автором ініціативи і, власне, її розробником став учитель біології Валентин Мирошниченко. Його ідея перемогла на конкурсі, який влаштовують за програмою «Місто активних громадян». Тож на втілення запланованого в життя зі скарбниці громади виділили 20 тис. грн, ще понад 6,6 тис. зібрала ініціативна група (співучасть земляків у фінансуванні свого дітища є обов’язковою умовою згаданого конкурсу).

За ці кошти учні, педагоги та технічні працівники школи змінили одну з рекреацій на другому поверсі до невпізнання. Тут повністю замінили на енергозберігаюче старе освітлення з постійно блимаючими люмінесцентними лампами. Оновили також стелю та стіни.

Оригінальними вийшли навіть інформаційні стенди. А креативні написи та малюнки спонукають школярів до творчості, продукування нових ідей. Самі учні на уроках трудового навчання виготовили зручні лавки для сидіння, на яких можна перепочити, поспілкуватися з друзями чи з’їсти приготований мамою бутерброд. Тож ця оаза освітнього простору стала справді ошатною та сучасною. А найголовніше — комфортною для школярів і педагогів.