У Полтаві за публічного обвинувачення обласної прокуратури засудили 36-річного уродженця цього міста, нині мешканця Луганської області Костянтина Аверіна (його ім’я та прізвище оприлюднені у повідомленні про вирок на сайті Октябрського районного суду).

Колегія служителів Феміди під час заочного розгляду кримінального провадження визнала чоловіка винним у сприянні діяльності терористичної організації й відміряла йому 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Сьогодні він переховується на тимчасово окупованій території.

Під час розслідування та судового розгляду було встановлено, що чоловік добровільно вступив до складу 4-ї окремої мотострілецької бригади 2-го армійського корпусу «народної міліції» «Луганської народної республіки». І впродовж грудня 2015-го — лютого 2017-го брав участь у бойових діях проти сил АТО, перебуваючи на посаді заступника начальника штабу бригади. До речі, очолював той штаб одного з бандформувань таких собі «народних міліціонерів» із великої дороги підполковник збройних сил РФ Дмитро Зав’ялов (прізвище прикриття — Цвєтков).

Виконуючи вказівки останнього, Костянтин Аверін забезпечував контроль бойових чергувань у структурних підрозділах російських найманців і на їхніх блокпостах, розташованих на території Луганщини, організовував несення караульної служби, ведення контрольно-пропускного режиму, проводив інструктажі добових нарядів незаконних збройних формувань тощо.

Тепер іменем України його «нагороджено» своєрідною перепусткою на десятирічне марширування за колючим дротом. За інформацією Полтавської обласної прокуратури, засуджений Костянтин Аверін офіційно перебуває в розшуку.