Майже 150 жителів Рафалівки і навіть Суховолі прийшли та приїхали у 54-й квартал, щоб долучитися до озеленення. Це колишні та нинішні працівники лісгоспу, парафіяни Петро-Павлівської церкви, старшокласники та педагоги Рафалівської середньої школи, працівники Рафалівської селищної ради.

— Тут раніше ріс змішаний сосново-дубовий ліс, — розповідає майстер лісу Микола Петрук. — Але його частково перетворили на стихійне сміттєзвалище, і перед висадкою нам довелося добряче поприбирати тут. Вивезли понад десять вантажівок сміття, переорали, і ось тепер садимо новий ліс.

Можна сказати, зробили дві добрі справи: ліквідували смітник і посадили новий ліс. Повісили й таблички про штрафи за викидання тут сміття. Але поки не буде в людей розуміння, що смітити в лісі — те ж саме, що смітити в себе вдома, жодні таблички не допоможуть.

Саме під’їхав на ділянку директор ДП «Рафалівський лісгосп» Максим Гура:

— За два дні в рамках акції «Створюємо ліси разом» на території Рафалівського лісництва висадили 5 гектарів лісових культур. Школярі в Рафалівці висадили сосну ще на 1 гектарі. Зрештою, лісовідновлювальна кампанія у нашому лісгоспі починається у січні і закінчується в грудні. Ми щороку висаджуємо нового лісу на 120—140 гектарах — стільки, скільки й вирубуємо.

Фото автора.