Станом на ранок 21 квітня впродовж доби 20.04 було зафіксовано дев’ять порушень з боку збройних формувань Російської Федерації. Як повідомляє прес-центр Об’єднаних сил, противник відкривав вогонь із заборонених Мінськими домовленостями мінометів 120-го калібру неподалік селища Південне.

«У передмісті Старогнатівки ворог вів обстріли з автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї. Поблизу населених пунктів Золоте-4, що на Луганщині, та Водяне, що на Донеччині, російські окупанти вели вогонь із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї», — йдеться в повідомленні ОС. Про дії збройних формувань Російської Федерації повідомлено представників ОБСЄ через Українську сторону СЦКК.

Бойових втрат серед наших захисників немає.

Станом на 7-му годину ранку 21 квітня, зафіксовано три порушення режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ. Зокрема, поблизу населених пунктів Піски та Південне ворог відкривав вогонь із мінометів 120-го калібру.

Поблизу селища Первомайське противник відкривав вогонь з мінометів 82-го калібру, автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

Прес-центр ОС також повідомляє, що заступник командувача Об’єднаних сил генерал-майор Едуард Москальов спільно з начальником відділення ДСНС ОКП ОС генерал-майором служби цивільного захисту Сергієм Круком ознайомились з роботою рятувальників Маріуполя, зокрема Центру протимінної діяльності та гуманітарного розмінування і медико-санітарної частини Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління ДСНС України в Донецькій області.