Вони не тільки пожвавлюють економіку — виробляють одяг та аксесуари, паперові вироби, працюють у сфері громадського харчування, а й створюють нові робочі місця для соціально вразливих верств населення, зокрема інвалідів.

Навчально-виробничий центр «Швейна фабрика», об’єднання громадян «Крафт», піцерія «Витанія» та соціальне кафе «Базилік» розпочали свою діяльність за сприяння фінансування з обласного бюджету.

«Підтримуючи такі ініціативи, ми покращуємо стан інституцій, які працюють із соціально вразливими категоріями населення. Ми зацікавлені у збільшенні кількості таких підприємств і можливості залучати в регіональну економіку нових гравців, тих, хто не зміг би займатися підприємництвом без фінансової підтримки. Це бізнес, створений за участю благодійних організацій, і таким чином вони отримують додаткове джерело фінансування», — заявив під час зустрічі з керівниками соціальних підприємств заступник голови ОДА Віталій Загайний.

Такі зустрічі в майбутньому відбуватимуться за участю експертів, які допоможуть учасникам програми підтримки розробити комерційну ідею, дізнатися про особливості ліцензування та оподаткування соціальних підприємств.

Під час пандемії дуже складно займатися бізнесом, карантин вносить свої корективи, тому буде доречним відтермінувати час сплати податкових сум, які були вкладені у бізнес, вважає директор департаменту соціального захисту населення Віктор Степанюк.

Львівська область.