Архітектори з Києва, Вінниці, Львова, Запоріжжя, Чернівців, Хмельницького та низки інших міст мають запропонувати проекти, реалізація яких дасть можливість створити привабливу туристичну локацію з відпочинковою зоною.

«Щоб це був простір, який містяни зможуть використовувати вільно, доступно, комфортно, цікаво, — розповів перший заступник директора департаменту архітектури та містобудування Вінницької міськради Євгеній Совінський. Саме тому ми назвали конкурс «Коцюбинський вдома».

Одне із завдань, що його поставили організатори, об’єднати в єдине ціле простір навколо пам’ятника письменнику і територію садиби-музею.

За словами посадовця, важливо зберегти ауру будинку, подвір’я, а також стародавні липи, які пам’ятають письменника. Зробити все так, щоб територія «розкрилася» і стала ще одним зеленим осередком міста. Для цього треба доповнити її тими рослинами, про які найчастіше згадує письменник у своїх творах.

Переможця архітектурного конкурсу «Коцюбинський вдома» назвуть у вересні напередодні чергової річниці від дня народження письменника. Як стверджують у міськраді, що є організатором змагання, роботи подаватимуть анонімно. Зроблено це для того, щоб максимально об’єктивно оцінити напрацювання учасників.

Нагадаємо, з осені минулого року триває реставрація будівель на території садиби-музею. Створення нового сучасного простору стане логічним завершенням усіх робіт і даниною пам’яті письменнику-земляку.

Вінницька область.