Саме цього разу здійснювали свої перші самостійні вильоти на бойових винищувачах курсанти випускного курсу Харківського національного університету Повітряних сил ім. Івана Кожедуба.

Попередньо вони, під керівництвом досвідчених пілотів-інструкторів, два тижні виконували так звану вивізну програму на навчально-бойовому винищувачі. Для молодих авіаторів вона завершилася контрольним польотом на допуск до першого самостійного.

Потому для кожного з них настала та хвилююча мить, яка буває лише раз у житті. Адже курсанти-випускники, по суті, ставали на крило... Тож потрібно було подолати хвилювання й емоції, діяти впевнено, у суворій відповідності з «класикою» льотної справи. Всі вильоти виконувалися чітко за графіком та згідно з завданнями планової таблиці. За їхніми результатами майбутні льотчики-винищувачі отримали схвальні відгуки та позитивні оцінки інструкторів.

А вже після приземлень можна було дати волю емоціям. Того дня курсантів із такою пам’ятною подією в їхньому житті привітали командування та особовий склад авіабригади, а також представники університету, в якому вони завершують навчання. Не обійшлося і без традиційного, але неформального ритуалу посвячення у льотчики, коли вже на землі, після приземлення, задля майбутніх м’яких посадок молодому пілоту належало торкнутися коліс бойової машини своїм м’яким місцем...

Фото зі сторінки 831-ї бригади тактичної авіації у Фейсбуці.