Зініціювали таке вшанування митця, котрий після тяжкої хвороби відійшов у вічність 2014 року, працівники згаданого закладу культури. А допомогли їм втілити цей задум фахівці Полтавської дирекції «Укрпошти».

Згадане дійство зібрало родичів, друзів, колег ювіляра, представників творчої інтелігенції та громадськості облцентру. Всі вони згадували унікальну особистість Володимира Колеснікова. Попри те, що народився він у Луцьку, полтавці вважають його і своїм земляком. Адже саме в їхньому місті, де митець тривалий час жив і працював, розквітнув його талант. Досить згадати про те, що дві транспортні візитівки обласного центру — аеропорт і автовокзал — прикрашають величезні настінні панно Володимира Колеснікова.

При цьому його надихали на творчість мандрівки багатьма країнами, з яких він привозив не лише нові враження, а й справжні шедеври, намальовані, як то кажуть, на одному подиху. Загалом художник-монументаліст, живописець і графік залишив по собі понад три тисячі (!) творів, які виконані в різних стилях і техніках. Кращі з них зберігаються у 22 музеях світу. Однак не менш значущим для громади та суспільства виявився рідкісний для творчої людини хист натхненника й організатора добрих справ, які на перший погляд здавалися взагалі непідйомними.

Адже саме Володимиру Колеснікову належить ідея будівництва у Полтаві повноцінної Галереї мистецтв із однією з найбільших в Україні виставковою залою, він став замовником її проекту. Зрештою, 1999 року галерею відкрили й уже понад два десятиліття вона залишається знаковим не лише для обласного центру мистецьким осередком. А Володимир Колесніков у таких практичних справах ішов далі й у 2000 році став одним із фундаторів кафедри рисунка і графічного дизайну Київського університету технологій та дизайну, понад десятиліття був її завідувачем і професором.

Секрети таланту передавав не лише своїм студентам. Тож своєрідним яскравим «букетом» до спецпогашення конверта й марки стала виставка картин сина художника — Володимира Колеснікова-молодшого, яка експонується в залі, де відбувалися згадані урочистості.

Безпосередню церемонію спецпогашення конверта й марки доручили виконати (на знімку зліва направо) директору Полтавської дирекції «Укрпошти» Юрію Набасову, голові обласної організації Національної спілки художників України Юрію Самойленку, директору департаменту культури, молоді та спорту міськради Олені Ромас, Володимиру Колеснікову-молодшому та директорці художнього музею (галереї мистецтв) Ользі Курчаковій.

Фото автора.