Таке розширення спектра послуг стало не чиєюсь забаганкою — необхідністю. Адже, за словами міського голови Віталія Малецького, йдеться про один із чотирьох провідних медичних закладів області, в яких надають високоспеціалізовану фахову допомогу пацієнтам із гострим мозковим інсультом. У лікарні безплатно для хворих застосовують сучасну терапію цієї вкрай небезпечної для життя та здоров’я недуги — тромболізіс. Є також комп’ютерна діагностика, необхідні медикаменти, цілодобовий нагляд.

Однак, згідно з сучасними стандартами лікування, пацієнт із інсультом перебуває у відділенні неврології зазвичай тиждень. Хоча й після того, як виконані передбачені протоколом лікування процедури та маніпуляції, він потребує уваги та підтримки не лише найближчих людей, родичів. Тож саме у відділенні реабілітації забезпечуватимуть фізичну, психологічну та соціальну адаптацію хворого до звичного життя, запобігатимуть його інвалідизації. Для цього тут є сучасні обладнання та інвентар  і, власне, все необхідне.

Не менш важливо й те, що лікарі та медсестри пройшли фахову перепідготовку та підвищили свою кваліфікацію саме за спеціалізацією — реабілітація пацієнтів. Згадане відділення має дванадцять ліжок, за рік у ньому отримуватимуть реабілітаційні послуги до трьохсот пацієнтів.

Його робота набуває особливо важливого значення саме сьогодні, коли до порушень мозкового кровообігу нерідко призводять ускладнення коронавірусної хвороби.