Свято розпочнеться патріотичною ходою «Твоя громадянська свідомість» та покладанням квітів до меморіальних знаків і пам’ятників видатним діячам українського державотворення, борцям за свободу та незалежність нашої держави: Тарасу Шевченку, Івану Франку, В’ячеславу Чорноволу, Михайлу Грушевському, Івану Огієнку, Олегу Ольжичу, а також до могили Омеляна Сеника й автора проекту Конституції України 1939 року Миколи Сціборського. Цього дня містяни також вшанують пам’ять Героїв Небесної Сотні і загиблих воїнів АТО/ООС.

На головній пішохідній вулиці обласного центру — Михайлівській — 28 червня на житомирян чекатимуть виставка-ярмарок майстрів народної творчості, тематичні фотозони і читацьке містечко «Я — громадянин!». Дітям запропонують долучитися до інтелектуальної гри «Що? Де? Коли?» на тему «Юний правознавець» та майстер-класів з виготовлення виробів з елементами державної символіки.

У святковій концертній програмі, приуроченій до Дня Конституції, візьмуть участь академічний ансамбль танцю «Сонечко», фольклорний ансамбль національного обряду «Родослав», а також творчі колективи Палацу культури та обласної філармонії імені Святослава Ріхтера. А ввечері у літньому театрі «Ракушка» у міському парку культури та відпочинку відбудеться показ документальних фільмів «Пилип Орлик. Пакти і Конституції», «Михайло Грушевський» і «Павло Скоропадський».

Житомир.