Під час вручення посвідчень учасників бойових дій бійцям добровольчого підрозділу ДУК ПС.

Документи вручила міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна, яка в рамках робочої поїздки регіоном відвідала місто.

«Дуже важливо, що добровольці почали отримувати посвідчення УБД, — зазначила Юлія Лапутіна. — Особисто для мене, це передусім не пільги, а визнання державою своїх захисників. У 2014 році мені пощастило воювати пліч-о-пліч з десятками добровольців. І вони довели, що це мужні, віддані, героїчні чоловіки та дівчата, готові боронити свою землю. Бережіть себе та обов’язково повертайтесь додому живими і з перемогою!».

Командир 1-ї окремої штурмової роти ДУК «Правий сектор» Дмитро Коцюбайло (позивний «Да Вінчі») подякував міністру за те, що приїхала і вручила хлопцям посвідчення. Від себе і бійців роти Дмитро подарував Юлії Лапутіній футболку із символікою підрозділу.

Добровольців привітав і керівник Авдіївської міської ВЦА Віталій Барабаш.

Міністр у справах ветеранів оглянула базу добровольчого підрозділу та ознайомилася з умовами проживання бійців.

Нагадаємо, що ДУК ПС — підрозділ, створений у 2014 році як відповідь на агресію Російської Федерації. Підрозділ брав участь у значній кількості великих армійських операцій 2014—2016 років, деякі частини продовжили службу на лінії розмежування й надалі. Офіційного статусу підрозділ не має, а дії координує з командуванням Об’єднаних сил. Наразі підрозділи ДУК ПС виконують завдання з медичного забезпечення армійських підрозділів та аеророзвідки.

Фото прес-служби Авдіївської міської ВЦА.