Виставка Людмили Журавської «Гриби Житомирського Полісся».

За багаторічною традицією в середині липня мальовничі скелі на річці Тетерів біля села Тригір’я стали зручною локацією для шанувальників авторської пісні та відпочинку біля вогнища на лоні природи. Гостей із різних куточків України зустрічав фестиваль авторської пісні «Мі-сі-соль» імені Олександра Щиріна.

За словами однієї з організаторок заходу, письменниці Тетяни Вечірко: «Коли в гарному місці зустрічається багато гарних людей, звучить багато гарних пісень, є надія, що все в нашій країні буде гарно. Нині ми підготували для учасників сюрпризи. Наприклад, є приз за краще виконання української пісні. Цього року запропонували Гран-прі — путівку на фестиваль авторської пісні «Облака» імені Олександра Галича в місті Дніпрі. Хто його отримає, зможе туди приїхати у третій тиждень вересня, безплатно взяти участь у концерті та проживати».

Гості «Мі-сі-соль» могли обрати майстер-класи на свій смак: опанувати петриківський розпис, зробити з фетру маленькі гітари та нотки, фехтувати на шпагах, сплести ловця снів чи прикрасити себе малюнком хною — мехенді. Зібрала зацікавлених і виставка грибів (як свіжих, так і фотографій), що супроводжувалась детальною розповіддю про їхні лікувальні властивості. Організувала цю подію голова «Клубу грибників» Людмила Журавська.

Важливою складовою заходу є творчі майстерні, на яких новачки в жанрі авторської пісні можуть отримати поради та підказки від метрів.

До пісенного вогнища з’їхались люди різного віку та інтересів. Приміром, наймолодшій учасниці Маші лише сім місяців. Її мама житомирянка Елка — учасниця фестивалів із самого початку їхнього становлення. Женя Вітер грає на індійській флейті пімак, яку придбав у друга. «Я шукав первозданний, природний, простий, дикий звук. Саме такий знайшов у індійському інструменті», — розповідає музикант.

Своїми враженнями поділився організатор фестивалів минулих років та автор книги «Ми-си-соль» в стране Денеши» Олексій Козловський: «У нас не дивляться на чин того, хто виходить на сцену, ми слухаємо авторську пісню. Наприклад, Микола Чернявський з Києва декілька років тому став лауреатом Державної премії України в галузі паливно-енергетичного комплексу, є доктором наук. І таких людей, яких ми знаємо просто як наших друзів, а вони для області, для держави багато значать, насправді на фестивалі немало».

Фото автора.