Через дев’ять місяців після виконання завдань у районі бойових дій на Донбасі на попереднє місце дислокації повернулася 59-та окрема мотопіхотна бригада імені Якова Гандзюка.

«Через непорозуміння з владою Гайсина 59-та мотопіхотна бригада майже рік була офіційно зареєстрована на сході України, — йдеться у повідомленні на фейсбук-сторінці голови Вінницької облдержадміністрації Сергія Борзова. — Після тривалої перерви підрозділ знову матиме юридичну адресу в Гайсині. За цей час обласний бюджет недоотримав 12 мільйонів гривень».

В останній день липня мешканці Гайсина з радістю зустріли бійців бригади. Командиру Геннадію Шаповалову вручили хліб-сіль на вишитому рушнику. Військові пройшли урочистим маршем головною вулицею міста. В цей час присутні містяни створили для них живий коридор. З одного його боку розгорнули синьо-жовте знамено завдовжки понад десять метрів, його тримали дівчата в українському вбранні, а повз них крокували захисники країни (на знімку).

Живі квіти і гірлянду поклали учасники зустрічі до підніжжя пам’ятного знака на честь полеглих військовослужбовців бригади. У лютому нинішнього року підрозділ втратив сержанта Дмитра Сардака, він загинув у результаті ворожого обстрілу.

У Будинку культури, де продовжилася зустріч, першим привітав своїх підлеглих з поверненням командир бригади Геннадій Шаповалов. На урочистості прибув командувач військ оперативного командування «Південь» генерал-майор Ігор Палагнюк. Щирі слова на адресу мужніх мотопіхотинців сказали народний депутат Микола Кучер, представники обласної, міської влади, волонтери, священик. За успішне виконання поставлених завдань із захисту країни ряд військовослужбовців удостоєний відзнак і грамот.

«Ми вдома! — читаємо запис на фейсбук-сторінці бригади. — Радіємо поверненню. Дякуємо за теплий прийом і гостинність. Разом переможемо!».

Фото з фейсбук-сторінки 59-ї бригади.