За цю добу вакциновано 167 673 особи, загалом від початку антиковідної імунізації — 4 324 553, з яких отримали дві дози 2 521 848 осіб.

З наступного тижня може зростати кількість виявлення нових випадків COVID-19 у нашій країні. Найзагрозливіша ситуація на Одещині та Херсонщині, прогнозують вчені з розвитку епідемії Національної академії наук України.
Вони також припустили, що максимальні темпи зростання захворюваності на коронавірус в Україні слід очікувати, коли частка зараження штамом «дельта» досягне 90 відсотка від нових випадків.

А поки що на Донеччині майже 100 тисяч мешканців області завершили вакцинацію, повідомляє наш власкор Владислав ЛЕОШКО.

«Загалом вакциновано понад 5 відсотків населення області. Цього надзвичайно мало для того, щоб створити потужний колективний імунітет. На жаль, показники захворюваності та госпіталізації щодня зростають, і це свідчення того, що ми не встигли успішно подолати COVID-19. Донеччина перебуває у зеленій зоні, проте показники захворюваності зростають. Так, відсоток госпіталізації хворих в області становить 33,1 відсотка, при тому що середній по Україні — 9,4 відсотка. Єдиний спосіб протистояти збільшенню захворюваності — це вакцинація», — повідомив заступник начальника управління — начальник відділу стратегічного розвитку охорони здоров’я та забезпечення лікарськими засобами управління організації та розвитку медичної допомоги населенню департаменту охорони здоров’я ОДА Олександр Педенко.

На сьогодні в області працюють 195 пунктів щеплення, 91 мобільна бригада, 12 центрів масової вакцинації. За словами Олександра Педенка, з наступного тижня вакцина Moderna використовуватиметься тільки для другої дози. Вакцина Comirnaty/Pfizer-BioNTech надходить у Донецьку область кожного тижня, але найближчим часом використовуватиметься тільки для введення другої дози. У достатній кількості є вакцина CoronaVac/Sinovac Biotech у центрах вакцинації і в пунктах щеплення. Також до області надійшло 22 тисячі вакцин AstraZeneca.

Тим часом у Львові з п’ятниці, 13 серпня, окрім стаціонарних пунктів вакцинації, які розгорнуто у медичних закладах міста, діятиме ще п’ятнадцять пунктів масової вакцинації, анонсував під час брифінгу перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко, передає Олена КОВАЛЬСЬКА.

Записатися на вакцинацію можна через Helsi, достатньо мати підписану декларацію із сімейним лікарем, нагадали у Львівській міській раді.

Фото Львівської міської ради.