«Голос України» вже повідомляв про ремонт траси Шацьк — Любохини (село Дубечненської громади, де розташована група чудових озер) і шосе Любомль — Шацьк — держкордон з Республікою Білорусь.

Нині інтенсивні роботи тривають на територіальній магістралі Т-03-01 Залісся — /Т-03-02/, що пролягає вздовж північного боку перлини Шацьких озер — Світязя. Із 13,2 кілометра її загальної довжини 5,6 потребувало невідкладного відновлення. На відрізку від села Пульмо до урочища Гряда вже активно працюють шляховики.

Замість зношеного білощебеневого та ґрунтового покриття вкладають багатошаровий міцний дорожній одяг з асфальтованим покриттям.

За сприятливої погоди працюють цілодобово. Шлях, який до цього швидше можна було назвати лише напрямком, буде надійним і швидкісним. Проектом передбачено, що поверх двох шарів основи ляжуть два шари асфальту. Також відремонтують розташований на цій ділянці міст.

Роботи, завершити які планують у жовтні, виконує ТОВ «Волиньдорбуд».

Тож є надія, що через два місяці кільце добротної автомобільної дороги довкола Світязя зімкнеться і Пульмо стане доступнішим для відпочивальників, а місцеві жителі зможуть у кілька разів швидше діставатися центра тергромади — містечка Шацьк.

Фото прес-служби САД у Волинській області.