Розпочався він у суботу у старовинному селі Жидичині, яке було осідком луцьких єпископів, а сьогодні славне Свято-Миколаївським монастирем ПЦУ. А вже наступного дня перемістився на територію Музею-скансенсу сільського господарства Волині, що у селищі Рокині. 21 серпня мандрівний фестиваль завітає у село Боголюби, а 22 серпня — у село Забороль. Фінішуватиме він 24 серпня у Луцьку.

На гостей мистецького свята очікувала цікава програма. Глядачі аплодували творчим колективам місцевого Будинку культури, самодіяльним та професійним артистам з обласного центру, Волинському народному хору. Свою майстерність продемонстрували вихованці спортивних клубів «Герц» та «Окінава». А ще учасники фестивалю мали можливість скуштувати справжнього козацького кулішу, різних м’ясних смаколиків, придбати вироби народних майстрів, мед. Для дітей, а їх на святі було надзвичайно багато, організували спортивні змагання, інтелектуальні ігри тощо.

«Номінанти і переможці фестивалю отримають грошові призи», — зазначила заступник луцького міського голови Ірина Чебелюк.