25 серпня Одеський окружний адміністративний суд задовольнив позов партії «Європейська солідарність» про скасування розпорядження міського голови Одеси Труханова щодо проведення громадських слухань для обговорення перейменування проспекту Небесної Сотні та вулиці Інглезі на колишні назви проспект маршала Жукова та вулиця 25-ї Чапаєвської дивізії. Про це повідомила депутатка Одеської міської ради від «ЄС» Жанна Мандриченко.

«Труханова неодноразово попереджали, що його обіцянки суперечать чинному законодавству України. А найголовніше — одіозний і суперечливий персонаж радянської історії, на чиїй совісті мільйони загублених життів, не може бути на топонімічній, ментальній карті Одеси», — зазначила депутатка, нагадавши, що з 2015 року в Україні діє Закон «Про засудження комуністичного та націо-нал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», який забороняє називати вулиці українських міст іменами радянських діячів та політиків.

Зазначивши, що ініціатива звернення до суду належить народному депутату від «ЄС» Олексію Гончаренку, Жанна Мандриченко висловила переконання, що це рішення має стати прецедентом, який зупинить неодноразові намагання політиків переписувати історію.

Вл. інф.