Загалом за названу суму грошей, наданих державою, в області придбають квартири для тринадцяти сімей. Дванадцять з них — це родини захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності нашої держави. На жаль, серед них є сім’ї, де не дочекалися когось з російсько-української війни. У списку претендентів значиться, зокрема, родина загиблого на війні Героя України. Є також ті, хто дістав поранення і кому встановлені групи інвалідності. Таких претендентів на житло семеро. Ще дві квартири одержать учасники бойових дій з числа переселенців. Одну квартиру закуплять для чоловіка, який свого часу виконував військовий обов’язок на території іншої держави, там дістав поранення і отримав другу групу інвалідності.

До розподілу коштів на придбання житла облдержадміністрація залучала представників громадських організацій учасників АТО та волонтерів. Так стверджують посадовці.

Протягом чотирьох останніх років (2016—2020 рр.) за кошти держави в області придбали житло для 121 сім’ї з числа пільгових категорій. 50 квартир зі 121 отримали родини військовослужбовців, які не повернулися живими з російсько-української війни.