Її встановили у центрі міста. Учасники мітингу по черзі підходили до меморіального знака, клали квіти, зокрема соняшники — символ Дня пам’яті Героїв.

З початку бойових дій у Калинівському районі не дочекалися з війни 11 земляків, які віддали своє життя за рідну землю у війні з російськими окупантами. 15 військовослужбовців окремого розвідувального батальйону, що дислокується неподалік Калинівки, полягли у так званому зеленому коридорі від зброї російських окупантів під час подій в Іловайську. Їх прізвища також можна прочитати на мультимедійному екрані і побачити портрети. Ще п’ятеро прізвищ — це військові частини 3028 Національної гвардії України. Цей підрозділ дислокується у Калинівці. Загалом на Стіні пам’яті 31 прізвище. Ці імена зачитав священик Православної церкви України, військовий капелан частини 3028 Національної гвардії України Орест Шпак. Він відслужив панахиду за полеглими і освятив меморіальний знак.

— Молимо Бога, щоб список полеглих у війні на Донбасі більше не поповнювався, — сказав у промові міський голова Калинівки Василь Поліщук.

Стіну пам’яті в Калинівці виготовили з ініціативи ГО «Об’єднання учасників бойових дій та патріотів України». Оголосили конкурс на краще оформлення стели. Символічно, що переможцем визнано ученицю Калинівської міської школи № 3 Дарину Каліну. Її малюнок викарбувано на гранітному камені. Текстом є рядки з вірша калинівчанина Анатолія Сопіна. Роботи виконано за кошти громади, надані міською радою.

Вінницька область.