Всі міністри були одностайні, що лише масова вакцинація може вберегти від нових смертей. Але про те, якою вона має бути — добровільною чи обов’язково-примусовою — думки розійшлися. Було вирішено, що на даному етапі використання батога недоцільно. А от пряники — це те, що треба.

Тим, хто прийде на пункт вакцинації, пообіцяли видавати талони, за якими у магазинах можна буде купити продукти харчування. Номінальна вартість цього продовольчого ваучера — 100 лей (20,27 євро). Для багатьох у Румунії, а особливо для ромських родин, які не мають постійної роботи, це величезні гроші. А як бути з тими, хто вже раніше зробив щеплення від коронавірусу? Їх вирішили заохотити допуском до грошово-речової лотереї, що її вже охрестили «імунізаційною». Перший розіграш призів для тих, хто зробив щеплення та зареєструвався на спеціальному сайті, пройде в жовтні. Щасливчики зможуть одержати свої виграші протягом 30 днів після опублікування результатів розіграшу. Поки що не повідомляється, які суми та предмети розігруватимуться серед вакцинованих. Але обіцяють, що вони будуть «привабливими»...

Уряд Румунії також ухвалив рішення щодо визнання діючими на території всієї країни так званих зелених цифрових сертифікатів, що засвідчують проходження повної вакцинації, негативних тестів на коронавірус, виданих в інших державах.