Уже завершили антиковідну імунізацію (одержали дві дози) 3 906 070 осіб.

Вчені з Королівського коледжу Лондона заявили, що вакцинація вдвічі знижує ймовірність перенесення тривалого COVID-19. Йдеться про осіб, які пройшли повний курс щеплень. Про це пише The Guardian. Згідно з дослідженням, госпіталізації серед повністю імунізованих зменшуються на 73%, а ймовірність серйозних симптомів була знижена майже на третину — 31%. При цьому найпоширеніші симптоми, такі як втрата нюху, кашель, лихоманка, головний біль і втома, переносилися вакцинованими легше.

Тим часом вітчизняне профільне відомство оновило інформацію про епідемічні показники в регіонах країни. Так, станом на 2 вересня в Києві, Луганській, Херсонській і Чернівецькій областях перевищено рівень захворюваності — при нормі не більш як 75 випадків на 100 тис. населення в столиці цей показник становить 100 осіб на 100 тис. жителів, у Луганській області — 128, Херсонській — 81, у Чернівецькій — 138.

Також у Луганській, Львівській, Одеській і Херсонській областях зафіксовано червоний рівень за показником динаміки госпіталізацій. Водночас у Дніпропетровській, Донецькій, Житомирській, Запорізькій, Івано-Франківській, Київській, Луганській, Львівській, Одеській, Сумській, Тернопільській, Харківській, Хмельницькій, Херсонській, Черкаській, Чернігівській і Чернівецькій областях зафіксовано перевищення норми виявлення нових випадків інфікування.