Результати оприлюднили на конференції з демократичного врядування, що відбулася у Києві.

У рейтингу обласних центрів та найбільших міст України за якістю життя і понад 10 іншими параметрами Вінниця отримала 3,6 бала. Далі йдуть Луцьк, Івано-Франківськ, Чернігів, Хмельницький та Маріуполь. Потім — Харків і Тернопіль. В опитуванні взяли участь 19 тисяч респондентів із 24 міст. Воно масштабне і ґрунтовне. На цьому наголосив під час конференції директор Міжнародного республіканського інституту в Україні Майкл Дракмен. Нинішнього року аналітики вперше застосували такий критерій, як «Емоційне сприйняття міст їхніми мешканцями». Вінничани стверджують, що їхнє місто красиве, доглянуте, сучасне та економічно розвинуте. До речі, місто над Південним Бугом лідирує у рейтингу починаючи з 2015 року.

Міський голова Вінниці Сергій Моргунов, який брав участь у конференції, наголосив, що це спільний успіх громади і влади. «Дякую за віру в місто і внесок кожного у його розвиток!» — написав Сергій Моргунов на своїй сторінці у Фейсбуці.

До речі, 75% опитаних вінничан переконані, що місто розвивається у правильному напрямі. Діяльність міськради схвалюють 75% респондентів, а роботу міського голови позитивно оцінюють 78% опитаних містян.

На знімку: екскурсійний теплохід на річці Південний Буг.

Фото Олександра ГОРДІЄВИЧА.