Організатором започаткованого ще 2017 року заходу став обласний центр національно-патріотичного виховання, туризму і краєзнавства. В захоплюючому дійстві взяли участь представники загальноосвітніх навчальних закладів із дев’яти територіальних громад, а також регіонального центру професійно-технічної освіти.

Як і раніше, гра передбачала суперництво команд не тільки у стрільбі з пневматичної зброї по мішенях, метанні гранати, силових вправах тощо, а й у, так би мовити, інтелектуальній підкованості юних патріотів. Зокрема, в їхній обізнаності з історією Українського війська, життєписом та знаковими віхами діяльності видатного земляка, уродженця Полтави, головного отамана військ УНР Симона Петлюри, основними подіями нинішньої неоголошеної війни з терористами і загарбниками на Донбасі.

Водночас не менш цікавим і насиченим видався військово-прикладний вишкіл із вогневої і тактичної підготовки, інженерно-саперної справи, першої медичної допомоги пораненим. За підсумками конкурсів і змагань перше місце виборола команда «Котелевські гарди», сформована з учнів гімназії № 1 селища Котельва. Учасники гри отримали сертифікати про проходження військово-польового вишколу.

Фото з сайту департаменту освіти і науки ОДА.