За словами лікарів, нині захворювання швидко прогресує до важкої форми, і більшість пацієнтів, які потрапляють до лікарень, відразу потребують кисневої підтримки.

У зв’язку зі стрімким зростанням захворюваності на COVID-19 в обласному центрі з 23 жовтня вводяться додаткові карантинні обмеження. Зокрема, робота продовольчих і непродовольчих ринків, торговельних центрів, закладів торгівлі та сфери послуг, готелів та хостелів дозволятиметься лише за наявності сертифікатів про вакцинацію або негативних ПЛР-тестів, зроблених не більш ніж за 72 години, у 100 % працівників. Заклади громадського харчування у межах громади зможуть працювати лише у проміжку з 6 ранку до 11 вечора. Заповнюваність відвідувачами у закладах торгівлі, громадського харчування та сфери послуг не може перевищувати 50 %.

На засіданні також нагадали, що заклади освіти, де вакциновано менше 100 % колективу, у червоній зоні перейдуть на дистанційну форму роботи. Як поінформувала заступниця міського голови Марія Місюрова, станом на 19 жовтня лише Житомирський міський ліцей №1 та школа юних десантників досягли показника у 100 % щеплених працівників.

Щоб зменшити черги у пунктах щеплення і центрі вакцинації, з 23 жовтня у Житомирі відновить роботу центр масової вакцинації у спортзалі міської школи №6.  

Житомир.