У неділю в Маріїнському парку зібрався ще один, альтернативний, «майдан» — симпатиків Партії регіонів на підтримку чинної влади та курсу Президента. Тут так само лунали гучні заклики та пісні, виступали політики, проте з іншими гаслами. «Побудуємо Європу в Україні» — таку назву має безстрокова акція регіоналів. У партії налічили понад 15 тисяч мітингувальників.
Народні депутати із фракції Партії регіонів закликали врегулювати політичне протистояння мирним шляхом через діалог, але водночас промовці шалено критикували політичних опонентів, звинувачуючи їх в екстремізмі та називаючи дії опозиції «заколотом», «путчем» чи «державним переворотом». Саме такий вираз пролунав у виступі лідера «Загальновоїнського союзу» Олега Калашникова. «Ви бачите, що відбувається у столиці нашої батьківщини. Відбуваються захоплення державних установ, і сьогодні ми повинні зупинити повзучий державний переворот», — сказав промовець.
Перед мітингувальниками виступили народні депутати Михайло Чечетов, Нестор Шуфрич, Анатолій Близнюк, Олег Царьов, Вадим Колесніченко, Іштван Гайдош, Андрій Пінчук та інші. Депутат Віктор Турманов зазначив, що, незважаючи на політичні та економічні труднощі, промислові регіони України працюють, розуміючи, що саме від них залежить економіка країни і наповнення бюджету. На його думку, сьогодні не можна допустити «революції» та боротьби «хто кого», оскільки можуть постраждати невинні люди, особливо молодь
Після того, як колона мітингувальників з Євромайдану оточила урядовий квартал із закликами пікетувати органи державної влади, голова парламентської фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявив, що опозиційні лідери є безвідповідальними, а їх заклики до людей, на його погляд, суперечать один одному: «Виходить Віталій Кличко і каже: ми — мирна демонстрація, ми в жодному разі не повинні піддаватися на провокації і не повинні нічого провокувати. З другого боку, одразу після нього виступає Олександр Турчинов і закликає фактично до воєнних дій. Вони хочуть розвитку подій у непередбачуваному варіанті, де вони перестануть управляти тими людьми, яких самі запросили».
На мітингу в Маріїнському парку також поставили намети та «польові кухні», частували людей гарячими чаєм і кашею. Рядові мітингувальники, котрі не виступали зі сцени, а виконували роль «масовки», неохоче спілкувалися із пресою; одні говорили, що приїхали до Києва на день, інші — що готові стояти «до перемоги». Привезли демонстрантів до столиці організовано, автобусами. Учасникам акції роздали «георгіївські стрічки». Потрапити на мітинг не запрошеним, а просто зівакам було неможливо, оскільки пропускали на територію лише за списками чи посвідченнями.
А вчора зранку інформаційний простір «вибухнув» заявою ще одного з активних лідерів та промовців провладного «майдану» — депутата-регіонала Олега Царьова. Парламентарій направив депутатський запит до СБУ та МЗС щодо позбавлення права на в’їзд на територію України цілого списку іноземних громадян за начебто організацію безчинств у Києві.