У виставковій залі Миколаївської обласної організації Національної спілки художників України відбулося вручення регіональної відкритої премії імені народного художника України Андрія Антонюка переможцям та учасникам конкурсу у сфері образотворчого мистецтва.

Премія присуджується один раз на два роки художникам за визначні живописні або графічні твори (цикл творів), що відзначаються автентичністю, високим професіоналізмом виконання. Переможцям присвоюється звання лауреата премії імені народного художника України Андрія Антонюка у сфері образотворчого мистецтва (живопис або графіка), вручається диплом, нагородний знак та виплачується грошова винагорода у розмірі 30 тисяч гривень.

Цьогоріч на здобуття премії подали свої роботи 24 автори з різних міст України, а саме: Миколаєва, Первомайська (Миколаївська область), Херсона, Одеси, Чернівців, Львова, Могилева-Подільського (Вінницька область), Києва, Черкас, Новограда-Волинського (Житомирська область). Шість авторів виступили у номінації «графіка» та 18 авторів у номінації «живопис».

За результатами роботи комітету з присудження премії видано розпорядження голови облдержадміністрації «Про підсумки присудження регіональної відкритої премії імені народного художника України Андрія Антонюка», яким визначено переможців: у номінації «живопис» — Олега Приходька, заслуженого діяча мистецтв України (Миколаїв); у номінації «графіка» — Володимира Бахтова, заслуженого художника України (Миколаїв).

З вітальними словами до учасників конкурсу звернулися заступник голови ОДА Юрій Гранатуров та голова постійної комісії з питань науки і освіти, інновацій, молоді, сім’ї і спорту, культури та духовності облради Євген Горбуров.

Вони і вручили нагороди переможцям.

Миколаїв.

На знімку: премію Андрія Антонюка в номінації «графіка» отримав заслужений художник України Володимир Бахтов.

Фото з доступних джерел.