Сталося це під час аварії з танкером ще в листопаді 2019 року.

Як повідомляє прес-служба Офісу генпрокурора, суд задовільнив позовні вимоги Приморської окружної прокуратури  м. Одеси. «Прокурори встановили, що у листопаді 2019 року «Делфі», перебуваючи у Чорному морі в акваторії порту «Південний», в умовах шторму, був зірваний з якоря та, дрейфуючи, сів на мілину поблизу одеського пляжу «Дельфін». Через витік нафтопродуктів було забруднено акваторію Чорного моря», — йдеться у повідомленні.

Як відомо, 22 листопада 2019 року поблизу Одеси сів на мілину танкер «Делфі». Рятувальні катери не могли підійти до нього через шторм. Тим часом власник запевняв, що на борту немає вантажу, який би загрожував екологічній ситуації, утім, аналізи таки показали перевищення допустимої концентрації нафтопродуктів у воді, а згодом Держекоінспекція Кримсько-Чорноморського округу прозвітувала, що вміст нафтопродуктів у воді на місці аварії перевищує гранично допустиму концентрацію в понад 150 разів. У вересні на танкер наклали арешт, а епопея з його підняттям тривала досить довго, тим часом із судна в море періодично витікали нафтопродукти.

Варто зауважити, що ще майже три мільйони гривень вимагає від власника «Делфі» Асоціація морських портів України за прибирання танкера з пляжу.

Вл. інф.