У заході взяло участь понад півтисячі осіб різного віку та професій, які виявили бажання отримати необхідні навички для захисту в разі воєнної ескалації з боку РФ. Так, до вишколу долучився другокурсник, страйкболіст Євген Ритіков, а викладачка Аліна Ульянова прийшла з двома синами Іваном та Данилом (на знімку).

Під час навчань, які проводили професійні інструктори й ветерани з бойовим досвідом, відпрацьовували навички поводження зі зброєю, роботи з технікою, прийоми і правила стрільби, проходили тренування з тактики дій малих груп піхоти, ведення ближнього бою й патрулювання території, надання першої домедичної допомоги та евакуації поранених тощо. Також у рамках вишколу відбулося виїзне тренування з вогневої підготовки, під час якого найдосвідченіші учасники відпрацьовували навички володіння зброєю.

Перша хвиля таких вишколів відбулася ще у квітні 2021 року, коли РФ лише почала стягувати до наших кордонів свої війська під прикриттям навчальних маневрів. 5 лютого 2022-го вишколи провели також у Львові, Одесі, Кропивницькому, Івано-Франківську, Ковелі, а у Чернігові та Запоріжжі — навчання з тактичної медицини. До кінця лютого організатори планують провести понад 50 схожих навчань по всій Україні.


Юний інструктор.



Перше знайомство.

 


Не хвилюйся. Усе буде добре.
 


Навчання стрільби.

Фото автора.