Це стало можливим після того, як Кабінет Міністрів розширив перелік товарів і послуг, на які можна витратити ці кошти, на передплату газет та журналів. Відповідна постанова набуде чинності 14 лютого.

В «Укрпошті» повідомили, що витратити отримані в рамках програми «єПідтримка» кошти на періодику та передплатити онлайн будь-які періодичні видання можна з поточних місяців 2022 року.

Серед переліку видань — загальноукраїнська та місцева преса, періодика для дітей, тематичні видання тощо. Передплатити газети чи журнали можна для себе, батьків, рідних та близьких, а також як благодійну передплату на адреси дитячих будинків-інтернатів України.

«Нині розрахуватися карткою «єПідтримка» можна при оформленні передплати онлайн. Це гарна можливість для тих українців, які не вирішили, на що витратити тисячу, — оформити річну передплату для своїх менш діджитальних родичів, наприклад, бабусь та дідусів, які мешкають у селах. Так само це гарний спосіб для молоді передплатити суспільно-політичні тижневики — в нашому каталозі понад 3500 індексів, тому кожен знайде видання собі до смаку», — зазначив генеральний директор «Укрпошти» Ігор Смілянський.

Оформити передплату на видання можна через сервіс «Онлайн-передплата» на сайті «Укрпошти», маючи карточку «єПідтримка». Цими коштами можна буде скористатися упродовж 9 місяців з моменту зарахування на картку.

Ліміт за оплатою обраних видань карткою «єПідтримка» дорівнює сумі коштів на ній, тобто можна обрати будь-які видання, зокрема й «Голос України», вартістю до 1000 гривень, та оплатити їх на сайті «Укрпошти», зазначивши номер картки «єПідтримка».

Вл. інф.