Під час зустрічі він розповів про кроки влади з підтримки економіки України. Проте насамперед він поінформував про безпекову ситуацію всередині держави та біля її кордонів, оскільки це питання турбує представників вітчизняного та іноземного бізнесу.

«Вважаємо, що накопичення військ біля кордонів — це психологічний тиск з боку наших сусідів. Ми нічого нового в цьому не бачимо. Щодо того, чи є ризики, то вони не закінчуються з 2014 року. Питання в градусі цих ризиків і як ми на них реагуємо», — сказав глава держави, наголосивши, що Україна робить усе можливе для посилення своєї обороноздатності. «Сьогодні в нас достатньо сил та озброєння, щоб достойно захищати нашу державу без залучення будь-кого, крім військових», — сказав Президент, зауваживши, що наші міжнародні партнери та союзники також активізували свою підтримку України. Саме тому останнім часом можна спостерігати велику кількість візитів до нашої країни світових лідерів, представників країн ЄС, а також багато перемовин у різних форматах задля зменшення напруження біля українських кордонів.

Водночас Президент наголосив, що економічна ситуація в Україні сьогодні стабільна. «Головне завдання Президента та уряду країни — бізнес, економіка, інвестиційний клімат. Усі розуміють, який у нас сусід, але це не повинно впливати на економіку», — сказав В. Зеленський.

Глава держави зазначив, що з метою забезпечення стабільності економіки та національної валюти було проведено низку перемовин із міжнародними партнерами для отримання фінансової підтримки. Результатом цих переговорів стало виділення макрофінансової допомоги від ЄС та низки країн, що також стало позитивним сигналом для бізнесу.

Заступник керівника Офісу Президента Ростислав Шурма повідомив, що серед найближчих планів влади — запуск програми субсидіювання відсоткової ставки для споживача, стимулювання будівництва нового житла, проведення термомодернізації житлових будинків, розміщення в Україні виробництва електромобілів.

Також є наміри щодо залучення інвестицій у галузі, де українським виробникам складно конкурувати у вартості фінансування. Зокрема, йдеться про відродження авіа-, судно-, вагонобудування та створення виробництва іригаційного обладнання.

Щодо малого та середнього бізнесу, то Р. Шурма запевнив, що він і надалі отримуватиме доступні кредити за програмою «5—7—9%».

Окремий акцент під час зустрічі було зроблено на питанні розвитку цифрової економіки країни та цифровізації державних послуг. На думку заступника керівника Офісу Президента, запуск одного з найкращих податкових та правових режимів для ІТ-бізнесу у світі «Дія Сіті» зробить Україну привабливою для ІТ-компаній та стартапів, що також дасть змогу збільшити надходження до бюджету.

Виконавчий директор Європейської бізнес-асоціації Анна Дерев’янко подякувала за те, що влада дотримується обіцянки щодо регулярних контактів із представниками бізнесу. Висловивши підтримку крокам влади, спрямованим на виведення бізнесу з тіні та врегулювання питання електронної комерції, вона також наголосила на важливості завершення низки реформ, зокрема судової, а також боротьби з контрабандою.