Болгарські ЗМІ повідомили, що Міністерство закордонних справ країни одержало усну ноту від посольства України, в якій звернено увагу на неправомірний заклик Державної Думи РФ про визнання самопроголошених так званих "ДНР" і "ЛНР". 

У зв'язку з цим МЗС Болгарії виступило із заявою, в якій наголошується: Республіка Болгарія незмінно підтримує суверенітет і територіальну цілісність України в межах її міжнародно визнаних кордонів, у тому числі в її територіальних водах; а також підтримує європейську перспективу України; не визнає та засуджує незаконну анексію Криму. Будь-які дії з визнання незалежності так званих "ДНР" і "ЛНР" абсолютно неприйнятні і рівносильні денонсації Мінських угод. Вони не сприяють мирному врегулюванню кризи, а, навпаки, ще більше посилять небезпеку воєнної ескалації. Республіка Болгарія засуджує агресивні дії Російської Федерації, які спричинили безпрецедентну ескалацію воєнної напруженості в Європі до рівня Холодної війни, і закликає її до деескалації.

Болгарські ЗМІ також інформують, що в четвер посол України в Болгарії Віталій Москаленко провів робочу зустріч із міністром закордонних справ країни Теодорою Генчовською і висловив подяку Болгарії за підтримку України. Міністерка висловила сподівання, що дипломатичні зусилля, які тривають, приведуть до успішного розв'язання ситуації. Вона поділилася своїми очікуваннями, що найближчим часом Україну відвідають міністри закордонних справ країн-членів ЄС і на місці ознайомляться з ситуацією, що створилася на сході країни.