Тільки протягом березня поточного року суб’єкти господарської діяльності краю сплатили до державного бюджету 173 мільйони гривень, і 326 мільйонів гривень – до місцевих бюджетів, повідомляє Головне управління ДПС у Херсонській області, АР Крим та Севастополі.

Втім, в умовах, коли внаслідок бойових дій сільськогосподарські та виробничі підприємства зазнали значної шкоди чи просто простоюють, а чимало об’єктів торгівлі закриті, суми податкових відрахувань не могли не зменшитися. Для прикладу: за даними того ж ГУ ДПС Херсонщини, у січні поточного року до бюджетів усіх рівнів тут надійшло 775 мільйонів гривень, тобто на третину більше. Та й минулого року надходження з місяця в місяць стабільно зростали. 

Не дивно, що громади з великою натугою зводять кінці з кінцями, й змушені економити на всьому, у тому числі й на соціальних видатках. І скільки б окупанти через рос-ЗМІ не запевняли у «стабілізації ситуації», відшкодувати втрати вони не спроможні, чи просто не збираються цього робити.

Для прикладу: призначений ними у місто Каховку «гауляйтер» Павло Філіпчук вже оголосив, що зарплати працівників комунальних підприємств, від яких залежить життєдіяльність громади, зменшать удвоє, порівняно з тими, що були до війни. А оскільки харчі та послуги за цей же період здорожчали удвічі, це означає, що реально купівельна спроможність «бюджетників» впаде не в два, а в чотири рази, й вони остаточно зубожіють, позбавившись можливості елементарно прогодувати свої родини.

Херсонська область.