У неділю на центральному майдані Рівного вирували пристрасті. Обурені жорстоким побиттям студентів у Києві, рівняни вимагали відставки Президента і Кабінету Міністрів, закликали городян розпочати страйк уже з понеділка: не виходити на роботу і не йти на навчання. Тим часом міський голова Рівного Володимир Хомко запевнив, що всі комунальні підприємства, які забезпечують життєдіяльність міста, працюватимуть у звичному режимі. У цей день закликали пікетувати обласну державну адміністрацію. До вечора пристрасті дещо вщухли, і на майдані залишалися одиниці.
А в понеділок зранку розпочалося пікетування ОДА. Розмова відбулася у формі ультиматумів: опозиційні депутати вимагали від керівника області Василя Берташа здати квиток члена Партії регіонів, а також зробити це депутатам від цієї політичної сили, яка представляє більшість в обласній раді, відмежуватися від дій центральної влади.
Василь Берташ вийшов до людей, підтвердив, що підтримує курс України на євроінтеграцію, за це проголосували на сесії Рівненської обласної ради. Більш широко свою позицію він висловив представникам ЗМІ. В. Берташ сказав, що відповідає за життєдіяльність Рівненщини, за те, щоб тут все було спокійно. «В обов’язки виконавчої влади входить те, щоб працювала економіка, підприємства, і я це роблю, — зазначив керівник Рівненщини. — Адже людям потрібно виплачувати зарплату, пенсії».
Протестна акція біля приміщення ОДА та обласної ради відбувалася під гаслами: «Банду геть!», «Разом і до кінця!», «Україна — це Європа!», «Україно, вставай!». Пікетувальники пройшли колоною на центральний майдан обласного центру.
 
Рівне.