Голова Комітету Верховної Ради України з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Олександр Мережко (на знімку праворуч) провів зустріч із сенатором Девідом Аланом Веном, заступником Голови підкомітету з питань зовнішньої політики та допомоги Спільного комітету з питань зовнішньої політики, оборони та торгівлі, співголовою групи дружби «Австралія—Україна» Федерального Парламенту Австралії.

Співрозмовники обговорили актуальну безпекову, гуманітарну та соціально-економічну ситуацію в Україні, питання допомоги Україні, в тому числі військово-технічної, від Австралії.

Під час зустрічі обговорювали питання воєнних злочинів та злочинів проти людяності, різних форм насильства проти цивільного населення України на окупованих територіях, притягнення до відповідальності винних осіб та визнання парламентами світу подій в Україні геноцидом Українського народу, а також модальностей створення в майбутньому спеціального міжнародного трибуналу та долучення Австралії до нього.

Окрему увагу співрозмовники приділили розвитку україно-австралійського міжпарламентського діалогу та важливості обміну візитами, зокрема, можливість проведення зустрічі між профільними комітетами у віддаленому режимі відеоконференції найближчим часом.

Голова Комітету Олександр Мережко висловив вдячність за послідовну підтримку України та надання допомоги і наголосив на важливості зміцнення допомоги з боку Австралії, в тому числі військово-технічної.

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України.

Фото зі сторінки Олександра Мережка у Фейсбуці.