А ще дівчинка переказала 500 доларів на автомобіль для військових. Це їй вдалося завдяки власноруч виготовленим патріотичним прикрасам.

— Спочатку хотіла робити символічні шеврони-обереги для українських захисників. А потім зрозуміла, що підтримка має бути не лише моральною, а й матеріальною. Тож вирішила виготовляти патріотичні прикраси, які людям хотілося б купити, — розповідає Віталіна.

Тепер у Віталіни великий асортимент. З виробами їздить у сусіднє місто Броди, вони є у місцевих магазинах.

— Мені допомагають виготовляти патріотичні прикраси брат, мама, подруги, учні нашої школи. Так, якось одна дівчинка також передала на продаж власноруч зроблені браслети. А дехто приносив бісер та інший матеріал для прикрас, — з вдячністю каже Віталіна Горопаха.

Загалом юна волонтерка з Радивилова займається танцями, бере призові місця на олімпіадах з історії України та української мови, декламує вірші, нещодавно стала президенткою школи.

Вона — учасниця Школи «Агенти Змін» (це всеукраїнський освітній проект для підлітків, який заохочує до саморозвитку, відповідального громадянства, волонтерства).

— Нам потрібно було розробити власний проект. Минулого року я думала, що він стосуватиметься екології. Але з лютого все змінилося. Я зрозуміла, що пов’яжу проект із ситуацією в Україні, — пояснила Віталіна.

Фото з відкритих джерел.