Статс-секретар зі стратегічних питань зовнішньополітичного відомства передав представнику країни-агресора категоричне несхвалення румунською стороною "постійних спроб російської сторони проводити гібридні атаки на румунські сайти і поширювати дезінформацію шляхом навмисного спотворення фактів і маніпулювання реальністю".

В офіційній інформації про цю розмову з російським дипломатом, яку МЗС Румунії передало у ЗМІ, наголошено, що "ці небажані та небезпечні для країни дії посилилися і набули нових акцентів з особливою серйозністю, після того, як російська федерація розпочала агресивну війну проти України. На жаль, і так званий російський центр культури та науки в Бухаресті своїми останніми діями безповоротно відійшов від своїх природних цілей - зміцнення культурних зв'язків - та перетворився на інструмент пропаганди, дезінформації та виправдання військових злочинів росії в Україні".

Виходячи з цього, МЗС Румунії повідомило представнику країни-агресора, що російський центр культури та науки в Бухаресті має припинити свою діяльність і до 20 серпня звільнити будинок на бульварі Ласкара Катарджіу, що в центрі румунській столиці. Цей центр було відкрито вже після анексії росією Криму і її вторгнення в Донецьку і Луганську області - 15 травня 2015 року. Але Румунія, як усі країни ЄС, не надали цьому великого значення і продовжили співпрацювати з москвою. Майбутній центр російської брехні в Бухаресті було відкрито на підставі угоди між урядами двох країн. Цей документ у росії, мабуть, сприйняли за схвалення своїх агресивних дій проти України...