Її сценічну презентацію приурочили до Дня спротиву окупації Криму, який відзначали 26 лютого.

Тож до музикантів і глядачів звернувся заступник голови Державної служби з етнополітики та свободи совісті Ігор Лоссовський. Він нагадав про жорстокі переслідування рашистами кримськотатарського та інших корінних народів Криму, зокрема й караїмів та кримчаків.

Їхня культура на окупованому півострові нещадно нищиться, активісти національно-визвольного руху сидять у російських тюрмах, тисячі людей змушені були виїхати звідти. Однак саме наша солідарність і боротьба проти спільного ворога до повної Перемоги над ним принесуть цим народам омріяну свободу, дадуть можливість примножувати культурні надбання на історичній батьківщині у складі багатонаціональної Української держави.

У виконанні оркестру під орудою головного диригента театру Олександра Сурженка пролунали твори кримськотатарських композиторів. Зокрема, й уже знаного місцевою публікою Шевката Білялова, котрий раніше створював музику для полтавського театру. Зі сцени проникливо й натхненно декламувалася також поезія, суголосна тематиці програми.

Все те знаходило відгук у серцях і душах глядачів, які нагороджували артистів щирими і щедрими оплесками. Тож «Відлуння Криму» долинуло до берегів Ворскли у Полтаві.

Полтава.

Фото зі сторінки департаменту культури та туризму ОВА.